Stefan Fierkens

Ik ben werkzaam als osteopaat in de “Praktijk in Beweging” aan de Kortenaerstraat in Haaksbergen. Als osteopaat ben ik geregistreerd bij het NRO en aangesloten bij het NVO. Het NRO is het kwaliteitsregister osteopathie en controleert de geregistreerden op oa. scholing praktijkinrichting, praktijkvoering en kwaliteit.

In 1999 ben ik afgestudeerd als osteopaat D.O.-MRO aan de I.A.O.(International Academy of Osteopathy) te Gent België, sindsdien ben ik full time werkzaam als osteopaat.
Voordat ik als osteopaat ging werken werkte ik als fysiotherapeut, bedrijfsfysiotherapeut, manueeltherapeut Marsman en docent fysiotherapie, pathologie, fysiologie, anatomie en fysieke belasting.

Fascinatie
Ik werd gefascineerd door de osteopathie toen ik werkzaam was als fysiotherapeut en jarenlang bekkenklachten had na een verkeersongeval. Een osteopaat ontdekte destijds dat deze het gevolg waren van de nierkneuzing, als gevolg van het verkeersongeval.
Na 2 succesvolle osteopatische behandelingen was ik zo geïnteresseerd geraakt, dat ik daarna zelf begonnen ben met de opleiding osteopathie.

Visie: Mens functioneert als een geheel.
Wat osteopathie voor mij zo bijzonder maakt is dat het de mens als een geheel ziet waardoor alle lichaamsweefsels elkaar voortdurend beïnvloeden zowel positieve als in negatieve zin. Dit betekent dat daar waar de pijn wordt gevoeld niet altijd de oorzaak van de klacht ligt.
Osteopathie beoordeelt de koppeling van verschillende systemen zoals het spierskelet deel, het intern orgaansysteem, het zenuwstelsel, het bindweefsel , de fascieën, rekening houdend met voeding, beweging en leefwijze.

Motivatie: “Een osteopaat zoekt verder, waar anderen zijn uitgezocht”
Als osteopaat met inmiddels meer dan 15 jaar een eigen praktijk, rust ik niet voor ik de oorzaak van klachten ken.
Met mijn brede werkervaring, verdieping van medische kennis, specialisaties binnen de osteopathie, persoonlijke ontwikkeling en mijn ervaring als ‘patient’, ben ik beter in staat de mens met zijn of haar klachten te begrijpen en te behandelen.

Kwaliteit en wetenschap
De behoefte en de wil om te ontwikkelen, kennis en ervaring op te doen, heeft er toe bijgedragen dat er binnen onze praktijk specifieke vervolg- en verdiepingsopleidingen gevolgd zijn. Hierdoor zijn wij zeer bedreven in de behandeling van baby’s, kinderen volwassenen. Van arbeid-, sport- en stress gerelateerde klachten en orthomoleculaire geneeskunde.

In 2012 en 2013 heb ik meegedaan aan een groot internationaal wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van osteopathie bij kinderen waaronder zuigelingen.

Contactgegevens Stefan Fierkens:
Stefan Fierkens Osteopaat D.O.-MRO. T053-5724233 Efierkens.osteopathie@pibhaaksbergen.nl