Stefan Fierkens

“Een osteopaat kijkt verder, waar bij anderen de zoektocht ophoudt.”

In 1999 ben ik afgestudeerd als osteopaat D.O.-MRO aan de I.A.O.(International Academy of Osteopathy) in het Belgische Gent. Daarvoor was ik jarenlang werkzaam als fysiotherapeut. Daarnaast heb ik 18 jaar parttime gewerkt als docent op het MBO op het gebied van de fysieke belasting, anatomie, fysiologie en ziektekunde.

Als osteopaat ben ik geregistreerd bij het NRO (kwaliteitsregister osteopathie) en aangesloten bij de NVO (Nederlandse Vereniging voor Osteopathie).

Mijn fascinatie voor osteopathie is ontstaan toen ik na een verkeersongeluk aanhoudende bekkenklachten had. Tot een osteopaat ontdekte dat deze het gevolg waren van een tijdens het ongeval opgelopen nierkneuzing. Na twee succesvolle behandelingen was mijn interesse zó gewekt dat ik ben begonnen met de opleiding tot osteopaat.

In de tijd dat ik werkzaam was als fysiotherapeut en nu al weer ruim twintig jaar als zelfstandig osteopaat, heb ik brede kennis en ervaring opgebouwd. Daarnaast heb ik mijn medische kennis uitgebreid en me via vervolg- en verdiepingsopleidingen verder gespecialiseerd binnen het vakgebied osteopathie. In 2012/2013 heb ik meegedaan aan een groot internationaal wetenschappelijk onderzoek naar het effect van osteopathie bij kinderen, waaronder zuigelingen. Ook mijn persoonlijke ontwikkeling heeft niet stil gestaan. Mede door mijn eigen ervaring als ‘patiënt’ ben ik beter in staat de mens met zijn of haar klachten te begrijpen en te behandelen. Net als mijn collega’s van Praktijk in Beweging ben ik bekwaam en gedreven in het behandelen van zowel baby’s en kinderen als volwassenen. Ook waar het gaat om arbeid-, sport- en stress-gerelateerde klachten en orthomoleculaire geneeskunde en zwangerschapsklachten.
Ik rust niet vóór ik de oorzaak van een klacht ken.

Contactgegevens Stefan Fierkens:
Stefan Fierkens Osteopaat D.O.-MRO. T053-5724233 Efierkens.osteopathie@pibhaaksbergen.nl