Osteopathie bij baby`s en kinderen

  • Osteopathie bij baby's
  • Osteopathie
  • Osteopathie bij baby's

Osteopathie bij baby’s en kinderen is anders dan bij volwassenen. Baby’s en kinderen zijn volop in de groei en ontwikkeling; lichamelijk, interne organen, motoriek, spraak, emotioneel enz. Dit gaat soms gepaard met problemen. Daarom vraagt de behandeling van baby’s en kinderen een specifieke aanpak. Door middel van een vraaggesprek over klachten, ziektegeschiedenis en leefgewoonten brengt de osteopaat de klachten en mogelijke oorzaken daarvan in kaart. Daarna volgt een uitgebreid lichamelijk onderzoek.
Kinderen zijn kwetsbaar. Het is belangrijk om ze op het gemak te stellen, duidelijkheid te geven en de juiste aanpak te kiezen.
Poepproblemen bij een kind kunnen bijvoorbeeld een fysieke oorzaak hebben. Maar het kan ook wijzen op een psychosociaal probleem. In het laatste geval kunnen deze kinderen binnen onze groepspraktijk een beroep doen op de hulp van de psychosomatisch kinderoefentherapeut.

Osteopathie bij baby’s

“Mijn kindje huilde veel”

“Zowel tussen de voedingen door als na de voedingen huilde ze veel, hierdoor kon ze de slaap niet goed vatten. De osteopaat heeft de darmkrampen verholpen door de normale darmbewegingen te stimuleren. Na drie behandelingen konden we alle drie weer tot rust komen; onze dochter huilde heel veel minder en wij konden weer een paar uren slaap achter elkaar maken.”

Omdat het werken met baby’s specifieke kennis vraagt over de vroege ontwikkeling en over de groei, heb ik reeds jaren verdiept en gespecialiseerd in de behandeling van baby’s. Ik heb meegewerkt aan een groot internationaal onderzoek naar de effectiviteit van osteopathie bij baby’s.

Een osteopaat kan de kleintjes helpen bij:

  • Overmatig huilen, reflux klachten, darm- en buikklachten
  • Voorkeursrotaties en voorkeurshoudingen
  • Het KISS syndroom
  • Slik- en zuigproblemen
  • Onregelmatige ontwikkeling of afplatting van schedeltjes (o.a. na moeizame bevallingen)

Deze opsomming is uiteraard niet volledig, bel en mail gerust als u vragen heeft.

De behandeling bestaat uit zachte technieken, een favoriete knuffel of het geven van de fles tijdens de behandeling werkt vaak rustgevend. Soms kunt u uw kindje zelf vasthouden hij de behandeling.

Osteopathie bij kinderen

“Onze dochter leek wat onhandig”

“Onze dochter had haar enkel verzwikt. De laatste tijd had ze ook steeds vaker buikpijn en nekklachten. Dit was ontstaan nadat ze geruime tijd daarvoor van het klimrek was gevallen. Door de val bleek er een overprikkeling ontstaan van de zenuw die de buik en het evenwicht verzorgde. Door het verzwikken was haar enkel instabiel geworden en oogde het beweegpatroon onhandig. De nek en de buik zijn behandeld waardoor het zienderogen beter met haar ging. Vervolgens heeft ze nog een aantal behandelingen van de kinderoefentherapeut gehad om de stabiliteit te verbeteren.”

“Einde van een voetbaldroom”

“Het was een klap voor onze vijftienjarige zoon. Het was hem verteld dat het beter was te stoppen moet voetballen door liesproblemen. Maar voetbal was zijn passie. Hij werd down en chagrijnig.
De ostepaat heeft de bloedcirculatie en het bindweefsel rond de lies , het bekken en het been verbeterd. Hij kon gelukkig weer spelen!”

Contactgegevens Osteopathie bij baby`s en kinderen:
Stefan Fierkens Osteopaat D.O.-MRO. T053-5724233 Efierkens.osteopathie@pibhaaksbergen.nl