Osteopathie bij baby`s en kinderen

 • Osteopathie bij baby's
 • Osteopathie
 • Osteopathie bij baby's

“Al na de eerste behandeling huilde ons kindje minder.”

Baby’s en kinderen groeien en ontwikkelen zich volop. Niet alleen het lichaam en de interne organen, maar ook de motoriek, spraak en emotionele ontwikkeling. Dit verloopt niet altijd zonder problemen. De behandeling van baby’s en kinderen vraagt om een andere aanpak dan volwassenen.

Door het stellen van vragen over de problemen die de ouders van het kind ervaren, brengt de osteopaat de klachten en mogelijke oorzaken in kaart. Daarna volgt uitgebreid lichamelijk onderzoek. Kinderen zijn kwetsbaar. Daarom vinden we het belangrijk om ze op hun gemak te stellenen een rustige en gemoedelijke aanpak te kiezen.

Een bepaalde klacht kan een fysieke oorzaak hebben. Mocht het vermoeden bestaan dat er een psychosociaal probleem meespeelt dan kunnen we een beroep doen op één van de in psychosomatiek gespecialiseerde kinderoefentherapeuten binnen onze praktijk.

Osteopathie bij baby’s

“Na drie behandelingen huilde onze dochter véél minder…”

“Ons dochtertje huilde veel, zowel gelijk na de voeding als tussen twee voedingen door. Hierdoor kon ze de slaap maar niet vatten. Door het stimuleren van de normale darmwerking heeft de osteopaat haar darmkrampen verholpen. Na drie behandelingen kwam onze dochter heerlijk tot rust. Ze huilde echt véél minder, waardoor ook wij meer uren slaap konden pakken.”

Werken met baby’s vereist specifieke kennis over de vroege ontwikkeling en de groei. De osteopaat van Praktijk in beweging heeft zich uitvoerig verdiept in deze materie en is gespecialiseerd in de behandeling van baby’s. Hij maakt gebruik van zachte technieken. De favoriete knuffel erbij of het geven van de fles tijdens de behandeling werkt vaak rustgevend. Soms kun je je kindje zelf vasthouden tijdens de behandeling.

Als osteopaat kan ik de kleintjes helpen bij onder meer:

 • overmatig huilen, reflux klachten, darm- en buikklachten
 • voorkeursrotaties en voorkeurshoudingen
 • KISS syndroom
 • slik- en zuigproblemen
 • onregelmatige ontwikkeling of afplatting van de schedel (bijv. na een moeizame bevalling)
 • Deze opsomming is lang niet volledig. Zijn er vragen? Aarzel niet om me te bellen of te mailen!

  Osteopathie bij kinderen

  “Onze dochter kreeg na de val steeds meer klachten.”

  “In de herfst was onze dochter uit het klimrek gevallen. Pas na een aantal weken gaf ze nek-en buikklachten aan. Na grondig onderzoek vertelde de osteopaat dat door de veranderde nekbeweeglijkheid zowel buikklachten als evenwichtsproblemen kunnen ontstaan. Ze was immers al een aantal keren door de enkel gegaan. Nadat de nek en de buik behandeld waren knapte onze dochter snel op. Door middel van sport en spel heeft de kinderoefentherapeut verdere stabiliteit met haar geoefend.”

  “Einde van een voetbaldroom”

  “Wat een klap voor onze vijftienjarige zoon toen hem werd verteld dat het vanwege aanhoudende liesproblemen beter was te stoppen met voetballen. En dat terwijl voetbal zijn passie is. Hij werd somber en chagrijnig. De osteopaat heeft gewerkt aan verbetering van de bloedcirculatie en heeft het bindweefsel rond de lies, het bekken en het been behandeld. En gelukkig… onze zoon kan weer spelen!”

  Contactgegevens Osteopathie bij baby`s en kinderen:
  Stefan Fierkens Osteopaat D.O.-MRO. T053-5724233 Efierkens.osteopathie@pibhaaksbergen.nl