Osteopathie

“Al jaren had ik last van hoofdpijn.”

“De vele behandelingen haalden weinig uit. Moedeloos werd ik ervan. Uiteindelijk legde een osteopaat een verband tussen mijn klachten en de Ziekte van Pfeiffer, die ik eerder had gehad. Na twee behandelingen was ik voor 95 procent van mijn hoofdpijn af.”

Osteopathie is een onderzoeks- en behandelmethode waarbij met de handen de beweeglijkheid van de verschillende weefsels wordt onderzocht en hersteld. Alle structuren in ons lichaam kunnen bewegen. Ze hebben deze beweeglijkheid zelfs hard nodig voor een goed functioneren zonder klachten.

Waar fysio- en manueel therapeut en chiropractor zich bezig houden met spier- en skeletstelsel en de wervelkolom, gaat de osteopaat verder. Hij richt zich niet alleen op de wervelkolom, maar ook op de inwendige organen, het zenuwstelsel, de bloedvaten en de schedel. Verder onderzoekt hij niet alleen het gebied waar de klacht optreedt, maar het hele lichaam. De klacht kan namelijk een symptoom zijn van een onderliggend probleem: de ware oorzaak. Door gewrichten en organen vervolgens hun bewegingsvrijheid terug te geven, kan het lichaam weer ongehinderd en pijnvrij functioneren.

Lees meer over osteopathie »

Contactgegevens Osteopathie:
Stefan Fierkens Osteopaat D.O.-MRO. T053-5724233 Efierkens.osteopathie@pibhaaksbergen.nl