Regelgeving en vergoeding

  • Praktijk In Beweging
  • rugwervel_bekken

VERGOEDINGEN, TARIEVEN EN REGELGEVING

Volwassenen
Behandelingen oefentherapie worden in het algemeen vergoed uit het aanvullende pakket van uw zorgverzekering.
Het hangt van uw aanvullende pakket af hoeveel behandelingen u per jaar vergoed krijgt. Houdt u er rekening mee dat veel verzekeraars behandelingen fysiotherapie en oefentherapie bij elkaar optellen.
Voor sommige aandoeningen geldt dat deze een “chronische indicatie” hebben. De eerste 20 behandelingen met deze indicatie komen eenmalig ten laste van de aanvullende verzekering, alle volgende behandelingen worden vanuit de basisverzekering vergoed.
Dit kan ten koste gaan van het eigen risico.
Wij adviseren u om goed na te gaan hoe u verzekerd bent.

Indien u geen aanvullende verzekering hebt, of uw aantal te vergoeden behandelingen al is verbruikt, dient u de behandelingen zelf te betalen.
Voor tarieven klik hier (link naar PDF).
Voor betalingsvoorwaarden klik hier (link naar PDF).

Kinderen tot 18 jaar
De eerste 18 behandelingen per jaar worden uit de basisverzekering vergoed. Volgende behandelingen komen ten laste van het aanvullende pakket.
Bij een “chronische indicatie” worden alle behandelingen – vanaf de eerste- vergoed uit de basisverzekering. Dit is dus anders dan bij volwassenen.

Vergoedingen uit de basisverzekering gaan bij kinderen niet ten koste van het eigen risico.

Wanneer u niet verschijnt op de afgesproken tijd of afzegt minder dan 24 uur voor de afgesproken tijd, heeft de oefentherapeut het recht het wettelijk vastgestelde verzuimtarief in rekening te brengen.
Afzegging van een behandelingsafspraak op maandag dient de vrijdag daaraan voorafgaand, uiterlijk om 17.00 uur, te zijn geschied.
Het verzuimtarief bedraagt 75% van het behandeltarief.
Dit wordt niet door de verzekering vergoed.

U kunt door een arts naar onze praktijk verwezen worden.
Het is echter ook mogelijk rechtstreeks – zonder verwijzing- contact met ons op te nemen.
Dit heet “directe toegankelijkheid”. In dat geval zullen wij eerst een korte screening doen om te bepalen of u bij ons aan het juiste adres bent.