Oefentherapie

  • Balans en Stabiliteit
  • Oefentherapie
  • Oefentherapie
  • Kinderoefentherapie en balans & stabiliteit
  • Kinderoefentherapie en balans & stabiliteit

De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. Binnen onze praktijk werken wij, alle drie de oefentherapeuten, met eigen specialisaties;

  • algemene oefentherapie
  • kinderoefentherapie
  • psychosomatische oefentherapie

Wij dragen er zorg voor, dat we op de hoogte zijn van de nieuwste en de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen, en dat we gebruik maken van betrouwbare meetinstrumenten .

De oefentherapie is een paramedische behandelmethode gericht op het behandelen en voorkomen van klachten ontstaan door verkeerde houdingen of beweegpatronen. Er is aandacht voor werkhoudingen, voor advies met betrekking tot leefstijl en lichaamshouding, en manieren van bewegen bij dagelijkse activiteiten.

Oefentherapie biedt hulp aan sporters met een verkeerd aangeleerde sporthoudingen en -bewegingen. Doel is klachten te laten verdwijnen en goede sportgewoontes aan te leren.
Voor ouderen betekent het dat er onder andere aandacht is voor valpreventie en voor het behouden van kracht en mobiliteit, om zo lang mogelijk op eigen benen en/of zelfstandig te kunnen blijven functioneren.
Voor kinderen betekent het dat de sensomotorische ontwikkeling gestimuleerd, verbeterd en geautomatiseerd wordt. Met als doel het kind zo goed en zo plezierig mogelijk te kunnen laten functioneren thuis en op school.
Bij psychosomatische klachten kijkt de oefentherapeut naar de oorzaak van de klachten die ontstaan zijn door (spier)spanning en stress, zoals bij de onbegrepen lichamelijke klachten, bij angst en paniek, en bij hyperventilatie, burn out en overspanning.

Contactgegevens Oefentherapie:
Praktijk in Beweging
Praktijk in Beweging Kortenaerstraat 39A, Haaksbergen Einfo@pibhaaksbergen.nl
Aniek Holmer Oefentherapeut Mensendieck T053-5728256 Ea.holmer@pibhaaksbergen.nl
Marita Rupert Oefentherapeut Cesar T053-5728256 Em.rupert@pibhaaksbergen.nl
Sandra Damkot Oefentherapeut Cesar T053-5728256 Es.damkot@pibhaaksbergen.nl