Marleen Damink

Ik geloof dat elk kind in zijn kracht kan komen te staan en zo kan groeien en bloeien! Elk kind heeft het recht om gelukkig te zijn, liefde, aandacht en zorg te krijgen die het nodig heeft.

Ik geloof dat iedereen in zijn kracht kan komen te staan en mag groeien en bloeien met zijn kwaliteiten. Echter gaat dit niet altijd vanzelf en dien je te werken aan de ontwikkeling van jezelf. Hierbij heb je soms de hulp nodig van een ander, die je de kennis of de juiste handvatten weet aan te reiken die je op dat moment nodig hebt.

Ik vind het belangrijk om mezelf en mijn kinderen te stimuleren om te blijven ontwikkelen. Mezelf ontwikkelen doe ik onder andere door het lezen van literatuur, volgen van scholingen en masterclasses, zelf naar een hulpverlener te gaan, supervisies en intervisies te volgen, werken aan mijn eigen gezondheid(lichamelijk en psychisch), het krijgen van voldoende lichaamsbeweging door onder andere te tennissen en fitnessen of lekker te wandelen in de natuur, het maken van reizen en natuurlijk het doorbrengen van kwalitatieve tijd met mijn gezin.

Mijn reis naar de therapeut, die ik nu ben, is begonnen met het werken op een kinderdagverblijf als pedagogisch medewerkster. Daar ik behoefte had aan meer uitdaging, en het bieden van meer zorg, ben ik Oefentherapie Cesar gaan studeren en heb ik me helemaal gespecialiseerd in het helpen van kinderen met problemen in de prikkelverwerking en hun motoriek. Ik heb veel verschillende kinderen gezien en geholpen. Wanneer je kinderen behandeld voor de sensomotoriek kan je dit nooit los zien van het kind en zijn gedrag , emoties en sociale functioneren. Om het kind nog beter te kunnen helpen vanuit zijn totaliteit ben ik mij verder gaan specialiseren gericht op het sociaal, emotioneel en cognitief functioneren. Zo heb ik onder andere de opleiding psychomotorisch kindertherapeut en slaapoefentherapie voor kinderen gevolgd.

Elk kind is namelijk een uniek individu die beïnvloedt wordt door zijn omgeving, kansen en mogelijkheden. Zij hebben hun eigen mooie kwaliteiten en een eigen ontwikkeling op onder andere de gedragscomponenten sensorisch, motorisch, emotioneel, sociaal en cognitief functioneren.

Naast therapeut zijn ben ik getrouwd en moeder van twee prachtige jongens. Uit ervaring weet ik dat opvoeden kan zijn als een rit in een achtbaan waarbij je vele verschillende emoties ervaart. Er zijn vele mooie momenten, maar ook momenten waarbij je met je handen in je haar zit. Op dat soort momenten kan het fijn zijn om ervaringen van een ander te horen of om hulp te krijgen. Ik vind het fijn wanneer je samen kan werken aan elkaars ontwikkeling.

In de praktijk bied ik een combinatie aan van de door mij gevolgde scholingen en cursussen waardoor ik goed kan aansluiten bij dat wat op dat moment nodig is voor het kind. Zo biedt ik een combinatie

aan van onder andere psychomotorische kindertherapie, kinderoefentherapie, therapie gericht op sensorische informatieverweking, slaapoefentherapie voor kinderen en rots en water.

Enkele voorbeelden van hulpvragen waarvoor je bij mij terecht kan:

Agressief of teruggetrokken gedrag, moeilijk contact maken en/of onderhouden met ander kinderen, (faal)angst, gespannenheid, negatief zelfbeeld, moeite met het beheersen van emoties(affect-regulatieproblemen), aandachts- en/of motivatieproblemen, planningsproblemen, impulsiviteit, emotie regulatieproblemen, problemen in de sensorische prikkelverwerking, slaapproblemen, ed.

Voor meer informatie over de mogelijkheden en vergoedingen van de therapie die ik biedt kunt u contact opnemen via onderstaande contact gegevens. Verder kunt u ook kijken op het tabblad PMKT